De geneugten van vooroverbuigingen in Yoga: een diepe duik in ontspanning en flexibiliteit

January 13, 2024

Beste Yogaliefhebbers,

Nu de feestdagen achter de rug zijn en het dagelijks leven weer aanvangt, kan het vinden van rust en ontspanning een uitdaging zijn. Gelukkig biedt yoga een heerlijke reeks houdingen om ons te helpen de dagelijkse stress los te laten en diepe ontspanning te ervaren.

Vooroverbuigingen werken kalmerend voor de geest. Terwijl je naar voren buigt, ontspannen de spieren in de rug en nek, waardoor je je ontspannen voelt. Het regelmatig beoefenen van vooroverbuigingen strekt de hamstrings, kuiten en rugspieren. Deze toegenomen flexibiliteit verbetert niet alleen je algehele houding, maar helpt ook bij het voorkomen van rugpijn en verwante problemen.

De compressie en ontspanning van de buikorganen in vooroverbuigingen kunnen de spijsvertering stimuleren. Naast de ontspanning, flexibiliteit, en de voordelen voor de spijsvertering, nodigen vooroverbuigingen uit tot introspectie en innerlijke rust. Terwijl je jezelf naar voren laat zakken, heb je de gelegenheid om naar binnen te keren, je gedachten te kalmeren en een moment van stilte te omarmen.

We doen dat op de manier zoals je die kent van Yoga AHOY, Vinyasa, DRU en Yin yoga bij elkaar gebracht, waarbij je vanuit nieuwsgierigheid binnen je mogelijkheden beweegt.

Data: 10 januari tot en met 27 maart, m.u.v 24 januari & 21 februari (voorjaarsvakantie).

Lesgeld: €100 voor 10 lessen van 75 minuten.

Zie je graag op de mat!

Groet,

Arnold Hof


Zie ik je op de mat?
Kennismaken met Yoga-Ahoy kan met een gratis proefles. Of meteen aanmelden? Klik op inschrijven, kies een les en ervaar Yoga Ahoy!
Inschrijven