Heupopeners voor meer flexibiliteit

October 16, 2022

Breng jij, net als ik en vele anderen, de dag veelal zittend door? Veel zitten kan er (onbewust) voor zorgen dat spieren rond het heupgebied minder soepel worden. Gesloten heupen hebben invloed op hoe je zit, staat, loopt en rent, wat kan leiden tot klachten voor je rug en knieën. Je merkt het misschien wel wanneer je in een kleermakerszit komt zitten aan het begin van de yogales. Mijn 1e kennismaking met yoga was een ongemakkelijke kleermakerszit met mijn knieën hoog, de rug rond en nauwelijks ruimte om te ademen. 

Logisch dus dat heupopeners onderdeel zijn van yogalessen. Een heupopeningshouding is een yogahouding die de spieren rond het heupgewricht en het bekken rekt, inclusief de billen, hamstrings, binnenkant van de dijen, liezen en buik. Deze spieren zijn vaak gespannen doordat we regelmatig zitten. Door deze spieren te strekken en te versterken wordt je heupgebied soepeler en flexibeler. Dit heeft een positief effect op hoe je lichaam beweegt.

Naast positieve fysieke effecten kunnen heupopeners ook helpen om energieblokkades in het heupgebied op te heffen. Heupen relateren we vaak aan emoties, heupopeners helpen om oude emoties los te laten.

Kortom tijd om het de komende weken eens flink op de heupen te krijgen.

Lesavonden:  2, 9, 16, 23, 30 november, 7, 14 en 21 december, 19.00 of 20.30 

Tarieven

  • Prijs voor een lesblok van 8 lessen bedraagt € 80,=, te voldoen op Yoga AHOY  NL28 TRIO 0320216225 ovv van je naam. (Tikkie verschijnt in de Yoga- AHOY app). 
  • Wil je deelnemen maar lukt het je niet om wekelijks deel te nemen? Dan kan je, in overleg, een losse les kopen. Voor een losse les betaal je € 12,50.

Zie je graag op de mat,

Arnold Hof 

Zie ik je op de mat?
Kennismaken met Yoga-Ahoy kan met een gratis proefles. Of meteen aanmelden? Klik op inschrijven, kies een les en ervaar Yoga Ahoy!
Inschrijven