Yoga AHOY online, voorlopig het nieuwe normaal.

January 17, 2022

Yogaliefhebbers AHOY,

Zoals je weet blijft het Middenhuis in ieder geval tot 14 januari gesloten. En mogelijk langer. Daarom zijn voorlopig de yogalessen op de woensdagavond online, van 19.00- 20.00. 

Voor de één een heerlijke oplossing, matje uitrollen en klaar. En zeker op een regenachtige dag als vandaag. Een ander werkt bijvoorbeeld overdag veel online en doet s' avonds liever wat anders. Klinkt ook logisch!

Wat je voorkeur ook is, laten we eerlijk zijn, online is het nieuwe 'normaal'  En als yogi's bewegen we mee met de veranderingen die zich aandienen. We maken er het beste van. Dan is de vraag wat kunnen we doen om van een online yogales een mooie ervaring te maken?

Spreek contactmomenten af

Afgelopen jaar hebben we gemerkt dat het goed werkt om een contactmoment af te spreken. Een contactmoment waar je de collegayogi's even ziet, tijd die je blokt in de agenda. En thuis weten ze dat je er even niet bent!

En we doen online 'comfortabele yoga'. Dat wil zeggen gangbare en veilige oefeningen, die je vanaf het beeldscherm, zonder te hoeven turen, kan volgen. Kortom, yoga voor iedereen.

Met deze tips maak je van je online yogales een mooie ervaring:

1) Maak tijd voor jezelf. Het is makkelijk om de yogales even te laten gaan, met welke reden dan ook. Wat kan helpen is even terug te denken aan het moment dat je de laatste keer van de mat af stapte. Wat voelde je toen?:-) Licht, ontspannen, opgewekt, energiek? De yogales is iets om naar uit te kijken. Toch?

2) Als je de keuze hebt gemaakt om de mat op te stappen: open deur maar toch: ruim eerst je (yoga) ruimte op! 

3) Houd wat je nodig hebt dichtbij, wees creatief met huis -tuin en keukenkussentjes, deken als het nodig is.

4) Maak het ‘gezellig’: kamertemperatuur, frisse lucht, licht, kaarsen, wierook, speciale objecten om de sfeer te bepalen. Een ritueel kan helpen om een mindset te ontwikkelen. Ontspannende muziek op de achtergrond ook, bv de Yoga AHOY afspeellijst.

5) Dress to the occasion: wat je aanhebt kan vooral praktisch zijn. Comfortabele kleding is goed, maar probeer uit je pyjama te komen:-)

6) "Niet storen": vergeet niet je apparaten uit te schakelen en durf je huisgenoten te vragen je JOU-tijd te respecteren.

7) Zorg dat je 10 minuten voor aanvang ingelogd bent en de techniek werkt. Dan heb je even tijd voor smalltalk met de collegayogi’s of neem wat tijd voor jezelf door met je aandacht naar je ademhaling te gaan. 

Ik kijk er enorm naar uit om met jullie (online) de mat op te stappen en heb plannen genoeg voor 2022. Fijn dat jij er bij bent!

Groet, 

ArnoldZie ik je op de mat?
Kennismaken met Yoga-Ahoy kan met een gratis proefles. Of meteen aanmelden? Klik op inschrijven, kies een les en ervaar Yoga Ahoy!
Inschrijven